bewaar
Kip met koriandergremolata
Kip met koriandergremolata
bewaar

Kip met koriandergremolata

20 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1 bakje

koriander

1 bakje

platte peterselie

2 tl

gemalen komijn (djinten)

6 el

olijfolie

8 tenen

knoflook

1

hele (scharrel)kip

6

tomaten

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de koriander en de peterselie fijn. Meng het rasp met de koriander, de peterselie, 1 tl komijnzaad en 3 el olie. Pel 2 tenen knoflook en snijd fijn. Meng door de kruiden en voeg peper en zout naar smaak toe. Halveer de citroen.

2

Leg de kip met de borst naar boven op een plank. Trek bij de nek voorzichtig het vel van de borst los. Verdeel het kruidenmengsel met een lepel in de ruimte tussen het vel en het vlees en trek het vel weer strak. Vul de buikholte met de rest van de komijn, de ongepelde knoflook en de citroenhelften.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in de braadslee en besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de tomaten eromheen. Bestrooi de kip en de tomaten met peper en zout naar smaak. Braad de kip in ca. 70 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege de zacht geworden tomaten over het borstgedeelte van de kip.

4

Neem de braadslee uit de oven en dek de kip af met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten. Serveer met de tomaten. Lekker met rijst.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.