Teriyaki
Teriyaki

Teriyaki

Teriyaki is een smakelijke kooktechniek waarbij gegrilde kip, vis, of groente een glaze krijgen van ‘tare’: een mengsel op basis van sojasaus, mirin (Japanse rijstwijn), suiker en soms sake. Bekijk snel de recepten!

Teriyaki recepten

Beef teriyaki maken: zo doe je dat
Beef teriyaki maken: zo doe je dat

Beef teriyaki maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 125 ml sojasaus
  • 125 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 1 el rietsuiker
  • 240 g pandanrijst
  • 1 salade-ui
  • 1 el arachideolie
  • 4 biefstukken
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecuetang
  1. Breng een pan met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Voeg de helft van de saus (tare) toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Blijf intussen de biefstukken met de tang omkeren zodat het vlees karamelliseert. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  3. Voeg ondertussen de rest van de saus toe aan de koekenpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichtstroperige saus. Dit duurt ca. 5 min. Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus dikt na afkoelen verder in. Snijd de biefstukken in dunne plakken en schenk de saus erover. Serveer de rijst ernaast en bestrooi met de salade-ui.