Crumble

Appel, abrikoos, peer... of toch rabarber? Alle soorten fruit kunnen in een crumble, oftewel, een fruittaart met een kruimeldeeg-laagje. Perfect als ontbijt op een luie zondagmorgen, maar ook als showstopping toetje na afloop van een etentje. Trek in hartig? Kan! Ook een ovenschotel met hutspot of zuurkool wordt blij van een crunchy laagje.

Havermoutcrumble met ahornsiroop en fruit
Havermoutcrumble met ahornsiroop en fruit

Havermoutcrumble met ahornsiroop en fruit

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 700 g stoofpeertjes op lichte siroop
  • 2 jazz-appels
  • 250 g diepvries framboos
  • 1 medium handsinaasappel
  • 100 g havermout
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 115 g ongezouten pecannoten
  • 6 el ahornsiroop
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de stoofpeertjes uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd ze in de lengte in parten en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schil de appels en snijd ze in parten. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes. Verdeel met de frambozen over de peren in de schaal. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng het sap met de helft van het opgevangen perensap en schenk over het fruit in de schaal.
  2. Doe de havermout en bloem in een kom en roer door. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Meng met koele handen tot een kruimelig deeg. Hak de noten grof en schep door het deeg. Roer voorzichtig de ahornsiroop erdoor. Verdeel het deeg over het fruit. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de crumble uit de oven en laat 10 min. afkoelen.