Ap­pel­crum­ble

Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(482) waardeer
engels nagerecht Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest. 8 personen
3 482

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.
  2. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.
  3. Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.
video

Els­tar

onze-leverancier - 05:55 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Appelcrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 100 g tarwebloem
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g kristalsuiker

Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.

3
3
  • 1 kg Elstar appel
  • 25 g kristalsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal.

4
4
  • 95 g ongebrande hazelnoten

Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.

5
5

Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 el poedersuiker
  • 8 bollen vanilleroomijs

Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.