Garnalen op de bbq

Houd je van buiten koken? Gril garnalen op de bbq. Heerlijk in zoetzure saus of in combinatie met gegrilde ananas aan een spies. Wat is jouw favoriet?

Minisalade niçoise met gegrilde garnalen
Minisalade niçoise met gegrilde garnalen

Minisalade niçoise met gegrilde garnalen

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 280 g gemarineerde artisjok in pot
  • 350 g haricots verts
  • 4 kleine eieren
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 el dijonmosterd
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 450 g ongepelde diepvries reuzengarnaal
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 kropje babyromainesla
  • 2 el zongerijpte olive nere
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue of grillpan
  1. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen samen met de eieren 5 min. in kokend water met eventueel zout. Spoel in een vergiet met koud water af.
  2. Pel de eieren en snijd in partjes. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en ⅓ van de olie tot een dressing. Meng de dressing in een schaal met de artisjokken en haricots verts.
  3. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook en de blaadjes van de oregano fijn en meng met de rest van de olie. Meng door de garnalen.
  4. Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over de kommetjes. Verdeel de artisjokken, haricots verts, eipartjes en olijven erover. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de garnalen in de grillpan of op de barbecue in 3 min. gaar. Verdeel de garnalen over de salade.