Pulled pork, gerookte entrecote of gewoon de beste hamburger: de barbecue is een hit. Recepten die je zeker eens moet proberen? Picanha met kruidenrub. Heerlijk mals rundvlees in een krokant jasje. Of pittige kippenvleugels met pindadip. Meer zomer wordt het niet.

Insmeren en laten weken
Bestrijk het vlees altijd dun in met olie, zo voorkom je dat het aan het rooster plakt. Houd er bij spiesen rekening mee dat houten satéprikkers snel verbranden. Als je ze eerst 30 minuten in water laat weken, voorkom je dit.

Favorieten
In principe kun je al het vlees op de barbecue leggen. Natuurlijk zijn Amerikaanse hamburgers en worstjes populair. Hamburgers zijn in zo'n 6-7 minuten gaar. Een dikke braadworst is na 10-11 minuten klaar. Ook kipdrumsticks zijn lekker om te grillen. In 20-23 minuten zijn ze gaar. Voorkoken is dan niet nodig. Gemarineerd vlees kan ook prima op de barbecue als je het voor het roosteren even droogdept met keukenpapier. Reken per barbecuemaaltijd per persoon ongeveer 125 gram vlees.

Dinner at the park
Het kan niet overal, maar in sommige parken mag je nog gewoon je barbecue aansteken. En wat is leuker dan een barbecuepicknick met vrienden of familie op een stukje groen? Heel makkelijk: gebruik een wegwerpbarbecue.

Lees meer

Vlees op de bbq (201)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.