Pulled pork, gerookte entrecote of gewoon de beste hamburger: de barbecue is een hit. Recepten die je zeker eens moet proberen? Picanha met kruidenrub. Heerlijk mals rundvlees in een krokant jasje. Of pittige kippenvleugels met pindadip. Meer zomer wordt het niet.

Insmeren en laten weken
Bestrijk het vlees altijd dun in met olie, zo voorkom je dat het aan het rooster plakt. Houd er bij spiesen rekening mee dat houten satéprikkers snel verbranden. Als je ze eerst 30 minuten in water laat weken, voorkom je dit.

Favorieten
In principe kun je al het vlees op de barbecue leggen. Natuurlijk zijn Amerikaanse hamburgers en worstjes populair. Hamburgers zijn in zo'n 6-7 minuten gaar. Een dikke braadworst is na 10-11 minuten klaar. Ook kipdrumsticks zijn lekker om te grillen. In 20-23 minuten zijn ze gaar. Voorkoken is dan niet nodig. Gemarineerd vlees kan ook prima op de barbecue als je het voor het roosteren even droogdept met keukenpapier. Reken per barbecuemaaltijd per persoon ongeveer 125 gram vlees.

Dinner at the park
Het kan niet overal, maar in sommige parken mag je nog gewoon je barbecue aansteken. En wat is leuker dan een barbecuepicknick met vrienden of familie op een stukje groen? Heel makkelijk: gebruik een wegwerpbarbecue.

Lees meer

Vlees op de bbq (160)

sorteer op
recept Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

2 u. 15 min.
(48)
recept Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

25 min.
(163)
recept Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

30 min.
(50)
recept Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

30 min.
(56)
recept Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

30 min.
(63)
recept Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

15 min.
(52)
recept Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

20 min.
(18)
recept Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

38 min.
(36)
recept Ross Dob­son's ham­bur­ger­tjes met ha­ris­sa

Ross Dob­son's ham­bur­ger­tjes met ha­ris­sa

2 u. 25 min.
(10)
recept Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

1 u. 35 min.
(57)
recept Ge­rook­te en­tre­co­te met ro­mes­co

Ge­rook­te en­tre­co­te met ro­mes­co

55 min.
(30)
recept Pi­can­ha met krui­den­rub

Pi­can­ha met krui­den­rub

55 min.
(10)
recept Tor­til­la­piz­za's met cho­ri­zo & avo­ca­do

Tor­til­la­piz­za's met cho­ri­zo & avo­ca­do

25 min.
(15)
recept Texmexsand­wich met ja­la­pe­ño­bur­ger

Texmexsand­wich met ja­la­pe­ño­bur­ger

25 min.
(6)
recept Ri­beye met knof­look, yog­hurt en munt

Ri­beye met knof­look, yog­hurt en munt

50 min.
(42)
recept Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

30 min.
(54)
recept Cous­cous­sa­la­de met run­der­spie­sen

Cous­cous­sa­la­de met run­der­spie­sen

30 min.
(70)
recept Dub­be­le ca­pre­se­bur­ger

Dub­be­le ca­pre­se­bur­ger

30 min.
(153)
recept Krui­di­ge bief­bur­ger

Krui­di­ge bief­bur­ger

30 min.
(61)
recept Kou­de bie­ten­soep

Kou­de bie­ten­soep

10 min.
(39)
recept Braad­worst-hot­dog

Braad­worst-hot­dog

20 min.
(16)
recept En­tre­co­te met chi­michur­ri

En­tre­co­te met chi­michur­ri

50 min.
(42)
recept Lams­ko­te­let­ten & ha­ri­cots­verts­sa­la­de

Lams­ko­te­let­ten & ha­ri­cots­verts­sa­la­de

35 min.
(38)
recept Pul­led pork

Pul­led pork

3 u. 45 min.
(56)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.