Pulled pork, gerookte entrecote of gewoon de beste hamburger: de barbecue is een hit. Recepten die je zeker eens moet proberen? Picanha met kruidenrub. Heerlijk mals rundvlees in een krokant jasje. Of pittige kippenvleugels met pindadip. Meer zomer wordt het niet.

Insmeren en laten weken
Bestrijk het vlees altijd dun in met olie, zo voorkom je dat het aan het rooster plakt. Houd er bij spiesen rekening mee dat houten satéprikkers snel verbranden. Als je ze eerst 30 minuten in water laat weken, voorkom je dit.

Favorieten
In principe kun je al het vlees op de barbecue leggen. Natuurlijk zijn Amerikaanse hamburgers en worstjes populair. Hamburgers zijn in zo'n 6-7 minuten gaar. Een dikke braadworst is na 10-11 minuten klaar. Ook kipdrumsticks zijn lekker om te grillen. In 20-23 minuten zijn ze gaar. Voorkoken is dan niet nodig. Gemarineerd vlees kan ook prima op de barbecue als je het voor het roosteren even droogdept met keukenpapier. Reken per barbecuemaaltijd per persoon ongeveer 125 gram vlees.

Dinner at the park
Het kan niet overal, maar in sommige parken mag je nog gewoon je barbecue aansteken. En wat is leuker dan een barbecuepicknick met vrienden of familie op een stukje groen? Heel makkelijk: gebruik een wegwerpbarbecue.

Lees meer

Vlees op de bbq (203)

sorteer op
recept Kip met avo­ca­do-man­gosal­sa

Kip met avo­ca­do-man­go­sal­sa

40 min.
(103)
recept Kip­spies Ha­waï

Kip­spies Ha­waï

15 min.
(16)
recept Ge­gril­de kip met avo­ca­do en mais

Ge­gril­de kip met avo­ca­do en mais

55 min.
(36)
recept Sa­té ba­bi

Sa­té ba­bi

1 u. 25 min.
(52)
recept Var­kens­fi­let met crou­tons

Var­kens­fi­let met crou­tons

20 min.
(23)
recept Ge­ma­ri­neer­de en­tre­co­te met pit­ti­ge pa­pri­kasaus

Ge­ma­ri­neer­de en­tre­co­te met pit­ti­ge pa­pri­kasaus

2 u. 10 min.
(17)
recept Bief­stuk­spies met pe­per-ro­ze­ma­rijn­olie

Bief­stuk­spies met pe­per-ro­ze­ma­rijn­olie

2 u. 40 min.
(27)
recept Kip met dra­gon-mos­terd­gla­zuur

Kip met dra­gon-mos­terd­gla­zuur

1 u. 50 min.
(20)
recept Bur­ger met pit­ti­ge saus

Bur­ger met pit­ti­ge saus

15 min.
(16)
recept Krui­di­ge bief­bur­ger

Krui­di­ge bief­bur­ger

30 min.
(60)
recept Ri­beye met pan­cet­ta en tui­n­erw­ten

Ri­beye met pan­cet­ta en tui­n­erw­ten

8 u. 10 min.
(27)
recept Ci­troen­kip­spie­sen met kom­kom­mer­cous­cous

Ci­troen­kip­spie­sen met kom­kom­mer­cous­cous

20 min.
(79)
recept Worst­spie­sen en cher­ry­to­maat

Worst­spie­sen en cher­ry­to­maat

25 min.
(26)
recept Ca­ta­laan­se worst­spie­sen met ci­troen­may­o­nai­se

Ca­ta­laan­se worst­spie­sen met ci­troen­may­o­nai­se

30 min.
(10)
recept Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

40 min.
(12)
recept Ma­rok­kaan­se lams­spies­jes

Ma­rok­kaan­se lams­spies­jes

45 min.
(32)
recept Bief­stuk­spies met groen­ten

Bief­stuk­spies met groen­ten

15 min.
(11)
recept Cous­cous­sa­la­de met run­der­spie­sen

Cous­cous­sa­la­de met run­der­spie­sen

30 min.
(70)
recept In­ge­pak­te maiskolf

In­ge­pak­te maiskolf

35 min.
(16)
recept Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

1 u. 35 min.
(50)
recept Fris­se kip­bur­ger

Fris­se kip­bur­ger

30 min.
(209)
recept Bar­be­cue-kip­pen­vleu­gels met dip van crè­me fraî­che

Bar­be­cue-kip­pen­vleu­gels met dip van crè­me fraî­che

55 min.
(2)
recept Cô­te de boeuf met bal­sa­mi­co­gla­zuur en ge­pof­te knof­look

Cô­te de boeuf met bal­sa­mi­co­gla­zuur en ge­pof­te knof­look

1 u. 40 min.
(36)
recept Snel­le mi­ni­bur­gers

Snel­le mi­ni­bur­gers

10 min.
(57)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.