Pulled pork, gerookte entrecote of gewoon de beste hamburger: de barbecue is een hit. Recepten die je zeker eens moet proberen? Picanha met kruidenrub. Heerlijk mals rundvlees in een krokant jasje. Of pittige kippenvleugels met pindadip. Meer zomer wordt het niet.

Insmeren en laten weken
Bestrijk het vlees altijd dun in met olie, zo voorkom je dat het aan het rooster plakt. Houd er bij spiesen rekening mee dat houten satéprikkers snel verbranden. Als je ze eerst 30 minuten in water laat weken, voorkom je dit.

Favorieten
In principe kun je al het vlees op de barbecue leggen. Natuurlijk zijn Amerikaanse hamburgers en worstjes populair. Hamburgers zijn in zo'n 6-7 minuten gaar. Een dikke braadworst is na 10-11 minuten klaar. Ook kipdrumsticks zijn lekker om te grillen. In 20-23 minuten zijn ze gaar. Voorkoken is dan niet nodig. Gemarineerd vlees kan ook prima op de barbecue als je het voor het roosteren even droogdept met keukenpapier. Reken per barbecuemaaltijd per persoon ongeveer 125 gram vlees.

Dinner at the park
Het kan niet overal, maar in sommige parken mag je nog gewoon je barbecue aansteken. En wat is leuker dan een barbecuepicknick met vrienden of familie op een stukje groen? Heel makkelijk: gebruik een wegwerpbarbecue.

Lees meer

Vlees op de bbq (202)

sorteer op
recept Pastasalade met salami en haricots verts

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

(50)
15 min.
recept Thaise hotdogs met currymayo en gebakken uitjes

Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

(18)
20 min.
recept Pittige kippenvleugels met mango en pindadip

Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

(10)
1 u. 55 min.
recept Picanha met kruidenrub

Pi­can­ha met krui­den­rub

(10)
55 min.
recept Gegrild gemarineerd rundvlees

Ge­grild ge­ma­ri­neerd rund­vlees

(17)
25 min.
recept Ribeye-cheeseburger

Ri­beye-chee­se­bur­ger

(69)
30 min.
recept Pastasalade met gandaham en perzik

Pas­ta­sa­la­de met gan­da­ham en per­zik

(118)
25 min.
recept Citroenkipspiesen met komkommercouscous

Ci­troen­kip­spie­sen met kom­kom­mer­cous­cous

(79)
20 min.
recept Spicy Latin hotdog

Spi­cy La­tin hot­dog

(20)
25 min.
recept Minispiesjes met pruimen en bacon

Mi­ni­spies­jes met prui­men en ba­con

(29)
15 min.
recept Grillburger met witte kaasblokjes

Grill­bur­ger met wit­te kaas­blok­jes

(22)
10 min.
recept Gevuld stokbrood met ham

Ge­vuld stok­brood met ham

(57)
20 min.
recept Kipsaté met pindasaus

Kip­sa­té met pin­da­saus

(84)
1 u. 30 min.
recept Biefstuk op Australische wijze

Bief­stuk op Au­stra­li­sche wij­ze

(8)
2 u. 20 min.
recept Pulled pork

Pul­led pork

(55)
3 u. 45 min.
recept Meloenkrullen met Parmaham en basilicum

Me­loen­krul­len met Par­ma­ham en ba­si­li­cum

(87)
30 min.
recept Tortillapizza's met chorizo & avocado

Tor­til­la­piz­za's met cho­ri­zo & avo­ca­do

(15)
25 min.
recept Stokje kipfilet

Stok­je kip­fi­let

(19)
30 min.
recept Aardappelsalade met gerookte kip

Aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te kip

(119)
20 min.
recept Kipspiesen met paprika

Kip­spie­sen met pa­pri­ka

(3)
1 u. 15 min.
recept Gemarineerde speklapjes met mais

Ge­ma­ri­neer­de spek­lap­jes met mais

(27)
1 u. 20 min.
recept Lamskoteletjes

Lams­ko­te­le­tjes

(38)
30 min.
recept Gegrilde pizza met rauwe ham en truffelmascarpone

Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

(46)
2 u. 15 min.
recept Catalaanse worstspiesen met citroenmayonaise

Ca­ta­laan­se worst­spie­sen met ci­troen­may­o­nai­se

(9)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.