Koken met bier
Koken met bier, wij zijn er gek op. Een stoof, saus of marinade kun je net zo goed afblussen met wijn als met bier. Bier maakt de smaak van een gerecht namelijk intenser en geeft net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft.

Belgische stoofpot maken
Ingrediënten
4 personen
2
middelgrote uien
700 g
runder sukadelappen
1 el
tarwebloem
30 g
ongezouten roomboter
300 ml
Leffe bruin
1
runderbouillontablet
200 ml
kraanwater
2 el
dijonmosterd
2
laurierblaadjes
400 g
pastinaken
200 g
winterpenen
- Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
- Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
- Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.