bewaar
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
bewaar

Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

20 min. bereiden
2 uur 15 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

700 g

runder sukadelap

1 el

tarwebloem

30 g

ongezouten roomboter

30 cl

Leffe bruin

1

runderbouillontablet

200 ml

kraanwater

2 el

dijonmosterd

2

laurierblaadjes

400 g

pastinaak

200 g

winterpeen

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

2

Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

3

Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

tip

serveertip Lekker met verse pappardelle.