Win­ter­se ui­en­soep met Lef­fe Bruin

Geeft je uiensoep net dat beetje extra.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geeft je uiensoep net dat beetje extra. 4 personen
4 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.
  3. Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.
  4. Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.

combinatietip:

Lekker met robuust vloerbrood wit (afbakbrood).

bewaartip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Winterse uiensoep met Leffe Bruin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se ui­en­soep met Lef­fe Bruin

1
1
  • 1 kg middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g boter

Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.

2
2
  • 200 g winterpeen
  • 400 g pastinaak

Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm.

3
3
  • 2 el bloem
  • 200 g biologische spekreepjes

Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.

4
4
  • 3 takjes tijm
  • 1 liter vleesbouillon
  • 300 ml Leffe Bruin

Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.

5
5
  • ⅓ zakje selderij

Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.

combinatietip:

Lekker met robuust vloerbrood wit (afbakbrood).

bewaartip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.