Ingrediënten
4 personen
2 el
tarwebloem
1 kg
runderriblap
2
uien
75 g
ongezouten roomboter
4 stengels
bleekselderij
250 g
grote winterpenen
2 tenen
knoflook
330 ml
bruin kasteelbier
500 ml
kokend water
2
gedroogde laurierblaadjes
1
runderbouillontablet
500 g
aardappelen
Aan de slag
Snipper helft van de ui en snijd de rest van de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met bloem en peper en zout. Verhit boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.
Snijd winterpeen in blokjes en bleekselderij in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven.
Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Runderstoof met bier en krieltjes

hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snipper helft van de ui en snijd de rest van de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met bloem en peper en zout. Verhit boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.
Snijd winterpeen in blokjes en bleekselderij in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven.
Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.
bereidingstip:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de stoofschotel op de dag van serveren ca. 15 min. op laag vuur op.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el tarwebloem
1 kg runderriblap
2 uien
75 g ongezouten roomboter
4 stengels bleekselderij
250 g grote winterpenen
2 tenen knoflook
330 ml bruin kasteelbier
500 ml kokend water
2 gedroogde laurierblaadjes
1 runderbouillontablet
500 g aardappelen