bewaar
Runderstoof met bier en krieltjes
Runderstoof met bier en krieltjes
bewaar

Runderstoof met bier en krieltjes

20 min. bereiden
3 uur wachten
214waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

tarwebloem

1 kg

runderriblap

2

uien

75 g

ongezouten roomboter

4 stengels

bleekselderij

250 g

grote winterpeen

2 tenen

knoflook

330 ml

bruin kasteelbier

500 ml

kokend water

2

gedroogde laurierblaadjes

1

runderbouillontablet

500 g

aardappel

Aan de slag

1

Snipper helft van de ui en snijd de rest van de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met bloem en peper en zout. Verhit boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.

2

Snijd winterpeen in blokjes en bleekselderij in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven.

3

Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

tip

bereidingstipU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de stoofschotel op de dag van serveren ca. 15 min. op laag vuur op.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.