bewaar
Vlaamse runderstoof
Vlaamse runderstoof
bewaar

Vlaamse runderstoof

Bier is het geheime ingrediënt van deze stoof, maar het brood met mosterd zorgt ook voor een verrassende smaak.

15 min. bereiden
2 uur 50 min. wachten
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

ribrunderlap

4 stengels

verse prei

2 tenen

knoflook

300 g

winterpeen

25 g

ongezouten roomboter

6 takjes

verse tijm

1

gedroogde laurierblaadjes

1 flesje

oud bruin bier

100 ml

kokend water

1 snee

stevig witbrood

1 el

grove Zaanse mosterd

Bier is het geheime ingrediënt van deze stoof, maar het brood met mosterd zorgt ook voor een verrassende smaak.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in grote stukken en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes en de rest in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn en de winterwortel in plakjes. Bestrooi het vlees met peper en braad in een braadpan rondom in boter aan. Bak de preiringen en knoflook 1 min. mee. Ris de tijm. Voeg de wortel, tijm, het laurierblad, bier en kokend water toe.

2

Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt (op vlamverdeler) ca. 2 uur en 30 min. sudderen, of tot het vlees gaar is. Schep zo nu en dan om en voeg indien nodig wat water toe. Verwijder de broodkorst. Bestrijk het brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan. Voeg de stukken prei toe. Laat het geheel nog ca. 20 min. sudderen tot de prei beetgaar is. Schep zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met het vocht mengt. Breng op smaak met royaal peper en zout.

combinatietipLekker met gekookte aardappelen