bewaar
Runderstoofpot met wintergroenten
Runderstoofpot met wintergroenten
bewaar

Runderstoofpot met wintergroenten

Koude dagen vragen om deze stoofpot met stevige groenten en bier.

30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

rib-runderlappen

2 el

grove Zaanse mosterd

50 g

ongezouten roomboter

2 tenen

knoflook

2

winterpeen

1

knolselderij

1

vleesbouillontablet

1 fles

bier

200 ml

kraanwater

4

vastkokende aardappelen

2

preien

3 takjes

selderij

Koude dagen vragen om deze stoofpot met stevige groenten en bier.

Aan de slag

1

Snijd de vlees in grove stukken en schep om met de mosterd, peper en zout. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in 5 min. rondom bruin. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de winterpeen in plakjes en de knolselderij in blokjes. Voeg de knoflook, knolselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 3 min. mee.

2

Verkruimel het vleesbouillontablet boven de pan. Schenk het bier en het warme water bij het vlees. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees met deksel op de pan in 2-2 ½ uur gaar stoven.

3

Schep het vlees regelmatig om, en snijd ondertussen de aardappelen en de prei in stukken. Voeg halverwege de stooftijd de aardappel en de prei toe. Snijd de selderij in grove stuken. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree en wortelsalade.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.