Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 4 sneetjes ontbijtkoek
- 600 g rib-runderlappen
- 50 g ongezouten roomboter
- 70 g tomatenpuree
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- ½ el Franse mosterd
- 500 ml kraanwater
- 800 g vastkokende aardappelen
- 700 g spruitjes
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Laat ⅘ van de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.
- Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.
- Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af. Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper. Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 652 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek
- 1 ui
- 4 sneetjes ontbijtkoek
- 600 g rib-runderlappen
Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- 40 g ongezouten roomboter
Laat de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.
- 70 g tomatenpuree
- 1 tl versgemalen zwarte peper
Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee.
- ½ el Franse mosterd
- 500 ml kraanwater
Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook.
Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.
- 800 g vastkokende aardappelen
Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af.
- 700 g spruitjes
- 10 g ongezouten roomboter
Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper.
Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.