Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek
Traditioneel wordt zuurvlees a.k.a. zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.
Ingrediënten
4 personen
600 g
runderriblappen
2
middelgrote uien
50 g
ongezouten roomboter
4
gedroogde laurierblaadjes
4
jeneverbessen
3
kruidnagels
200 ml
wittewijnazijn
200 ml
water
6 plakken
ontbijtkoek
4 el
appelstroop
2 el
donkere basterdsuiker
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.
Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek
Traditioneel wordt zuurvlees a.k.a. zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.
combinatietip:Traditioneel wordt zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.
bewaartip:Zuurvleis invriezen? Laat zoervleis helemaal afkoelen voor het de vriezer in gaat. Eenmaal ingevroren is het 3 maanden houdbaar. Haal zoervleis de avond van tevoren uit de vriezer en zet een nacht in de koelkast. Warm ontdooid zoervleis in 10-15 min. op in een braadpan op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g runderriblappen
2 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
4 gedroogde laurierblaadjes
4 jeneverbessen
3 kruidnagels
200 ml wittewijnazijn
200 ml water
6 plakken ontbijtkoek
4 el appelstroop
2 el donkere basterdsuiker