bewaar
Hachee van Annemarie
Hachee van Annemarie
bewaar

Hachee van Annemarie

Hachee maken betekent urenlang voorpret: je keuken vult zich al snel met de lekkerste geuren.

20 min. bereiden
2 uur wachten
2242waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

uien

750 g

magere rib-/runderlappen

50 g

ongezouten roomboter

2

gedroogde laurierblaadjes

4

kruidnagels

3 el

rodewijnazijn

1 el

appelstroop

1

vleesbouillontablet

400 ml

kraanwater

1 plakje

ontbijtkoek

Hachee maken betekent urenlang voorpret: je keuken vult zich al snel met de lekkerste geuren.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken.

2

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.

3

Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstipJe kunt de hachee 1 dag van te voren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur.

bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes, maar bak het vlees niet aan. De boter wordt niet gebruikt. Doe alle ingrediënten met 150 ml (ipv 400 ml) water en het verkruimelde plakje ontbijtkoek in de slowcooker en laat met de deksel op de pan 5 uur op de hoge stand garen.