bewaar
Gentse stoverij
Gentse stoverij
bewaar

Gentse stoverij

30 min. bereiden
2 uur wachten
82waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 flesje

donker bier

500 g

schouderkarbonade

500 g

riblappen

1 teen

knoflook

3

uien

1

winterpeen

50 g

ongezouten roomboter

1

gedroogde laurierblaadjes

4 takjes

verse tijm

1 sneetje

witbrood

1 tl

Franse mosterd

2 el

appelstroop

Aan de slag

Laat bier op kamertemperatuur komen. Snijd stukjes bot uit karbonades. Snijd beide vleessoorten in blokjes. Ui grof hakken. Pel knoflook en snijd in plakjes. Schraap winterpeen en snijd in plakjes. Smelt boter in braadpan. Bak vleesblokjes rondom bruin. Schep vlees uit pan op schaal. Fruit ui in overgebleven bakvet. Voeg peen, knoflook en kruiden toe en bak nog 2 min. mee. Leg leesblokjes weer in pan. Schenk bier langs rand van pan bij vlees en breng aan de kook. Besmeer brood met mosterd en appelstroop en brood snijd in blokjes. Schep broodblokjes door vlees. Leg deksel op pan en stoof vlees in ca. 2 uur gaar, af en toe omscheppen. Verwijder voor serveren laurier en tijm en breng gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.