Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

Speciaalbier is niet alleen heerlijk om te drinken, maar zeker ook dóór het eten.

(14) waardeer
hoofdgerecht Speciaalbier is niet alleen heerlijk om te drinken, maar zeker ook dóór het eten. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Voeg de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de kookzuivel, bouillontablet en het bier toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilet 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min. Giet de tagliatelle en broccoli af. Meng de tagliatelle met de saus en peterselie. Verdeel over de borden en verdeel de kipfilet en broccoli erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kip in romige biersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

1
1
  • 2 witte uien
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 el milde olijfolie

Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Voeg de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.

2
2
  • 250 ml kookzuivel
  • ½ kippenbouillontablet
  • 33 cl La Trappe Blond

Voeg de kookzuivel, bouillontablet en het bier toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 scharrelkipfilets

Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Verhit de grillpan en gril de kipfilet 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 300 g tagliatelle

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min.

7
7

Giet de tagliatelle en broccoli af. Meng de tagliatelle met de saus en peterselie. Verdeel over de borden en verdeel de kipfilet en broccoli erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.