Trap­pis­ten­bier-kaas­soep

Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen!

(16) waardeer
hoofdgerecht Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen! 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de (grote) ui, bleekselderij, winterpeen en aardappelen in kleine blokjes.
  2. Verhit in een soeppan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui, laurier en tijm 5 min. zacht tot de ui glazig is. Voeg hierna de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. mee.
  3. Schenk het bier in de pan, breng aan de kook en laat 2 min. zacht koken. Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat nog 20 min. zacht koken
  4. Rasp ondertussen de kaas grof en snijd de peterselie œfijn. Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte kaas geleidelijk toe aan de soep terwijl je blijft pureren met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de soep in kommen of diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood.

variatietip:

Streeckgenoten Trappistenkaas is verkrijgbaar in regionale Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Je kunt voor dit recept ook Père Joseph 50+ Abdijkaas gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Trappistenbier-kaassoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trap­pis­ten­bier-kaas­soep

1
1
  • 300 g iets kruimige aardappelen
  • 300 g winterpeen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de (grote) ui, bleekselderij, winterpeen en aardappelen in kleine blokjes.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 blaadjes gedroogde laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm

Verhit in een soeppan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui, laurier en tijm 5 min. zacht tot de ui glazig is.

3
3

Voeg hierna de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 200 ml La Trappe Quadrupel

Schenk het bier in de pan, breng aan de kook en laat 2 min. zacht koken.

5
5
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter kraanwater

Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat nog 20 min. zacht koken

6
6
  • 150 g Dubbelkaas trappistenkaas
  • 5 g verse platte peterselie

Rasp ondertussen de kaas grof en snijd de peterselie œfijn.

7
7

Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer.

8
8

Voeg de geraspte kaas geleidelijk toe aan de soep terwijl je blijft pureren met de staafmixer.

9
9

Breng op smaak met peper.

10
10
  • ½ campagnard brood

Schep de soep in kommen of diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood.

variatietip:

Streeckgenoten Trappistenkaas is verkrijgbaar in regionale Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Je kunt voor dit recept ook Père Joseph 50+ Abdijkaas gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.