Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (65)

sorteer op
recept Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

30 min.
(35)
recept Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

55 min.
(27)
recept Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

55 min.
(18)
recept Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

40 min.
(22)
recept Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

55 min.
(13)
recept Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

25 min.
(90)
recept Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

8 u. 50 min.
(20)
recept Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

15 min.
(37)
recept Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

5 min.
(8)
recept Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

25 min.
(22)
recept Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

25 min.
(27)
recept In cour­get­te ge­wik­kel­de fo­rel

In cour­get­te ge­wik­kel­de fo­rel

30 min.
(12)
recept Por­tu­ge­se en Spaan­se gar­na­len

Por­tu­ge­se en Spaan­se gar­na­len

1 u. 15 min.
(33)
recept Ge­gril­de groen­te­sa­la­de

Ge­gril­de groen­te­sa­la­de

45 min.
(70)
recept Pit­ti­ge vis­bur­ger

Pit­ti­ge vis­bur­ger

20 min.
(55)
recept Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

1 u. 25 min.
(53)
recept Zee­wolf ge­flam­beerd met ou­zo

Zee­wolf ge­flam­beerd met ou­zo

35 min.
(16)
recept Ti­la­pia in ro­ze­ma­rijn­ma­ri­na­de

Ti­la­pia in ro­ze­ma­rijn­ma­ri­na­de

50 min.
(64)
recept Ka­bel­jauw­spie­sen met ci­trus­may­o­nai­se

Ka­bel­jauw­spie­sen met ci­trus­may­o­nai­se

25 min.
(26)
recept In­do­ne­si­sche ge­ma­ri­neer­de zalm­fi­let

In­do­ne­si­sche ge­ma­ri­neer­de zalm­fi­let

1 u. 10 min.
(91)
recept Ti­la­pia met pit­ti­ge ven­kelsal­sa

Ti­la­pia met pit­ti­ge ven­kel­sal­sa

2 u. 25 min.
(23)
recept Mixed vis­grill

Mixed vis­grill

25 min.
(25)
recept Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

30 min.
(17)
recept Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

1 u. 30 min.
(22)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.