Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (71)

sorteer op
recept Fo­rel met spek

Fo­rel met spek

30 min.
(18)
recept Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

2 u. 30 min.
(49)
recept Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

15 min.
(37)
recept Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

5 min.
(8)
recept Ge­vul­de fo­rel

Ge­vul­de fo­rel

25 min.
(51)
recept Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

20 min.
(46)
recept Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

25 min.
(19)
recept To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

30 min.
(65)
recept Ge­gril­de vis­ke­babs

Ge­gril­de vis­ke­babs

1 u. 25 min.
(13)
recept Reu­zen­gar­na­len-bief­stuk­spies­jes met li­moen

Reu­zen­gar­na­len-bief­stuk­spies­jes met li­moen

15 min.
(16)
recept Ka­bel­jauw­pak­ket­jes met groe­ne cur­ry

Ka­bel­jauw­pak­ket­jes met groe­ne cur­ry

20 min.
(24)
recept Ge­pof­te aard­ap­pels met to­nijn­crè­me

Ge­pof­te aard­ap­pels met to­nijn­crè­me

35 min.
(16)
recept In cour­get­te ge­wik­kel­de fo­rel

In cour­get­te ge­wik­kel­de fo­rel

30 min.
(12)
recept Zalm­spies met ru­co­la­saus

Zalm­spies met ru­co­la­saus

30 min.
(91)
recept Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

25 min.
(4)
recept Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

25 min.
(95)
recept Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

8 u. 50 min.
(22)
recept Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

40 min.
(22)
recept Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

55 min.
(21)
recept Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

55 min.
(13)
recept Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

30 min.
(36)
recept Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

25 min.
(51)
recept Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

25 min.
(22)
recept Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

30 min.
(19)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.