Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (57)

sorteer op
recept Visspies met laurier en citroen

Vis­spies met lau­rier en ci­troen

(30)
2 u. 20 min.
recept Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

(12)
55 min.
recept Tonijnspies teriyaki

To­nijnspies te­riy­a­ki

(43)
25 min.
recept Zalmfilet met kappertjessaus

Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

(37)
15 min.
recept Tilapia in rozemarijnmarinade

Ti­la­pia in ro­ze­ma­rijn­ma­ri­na­de

(64)
50 min.
recept Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

(76)
1 u. 30 min.
recept Reuzengarnalen-biefstukspiesjes met limoen

Reu­zen­gar­na­len-bief­stuk­spies­jes met li­moen

(16)
15 min.
recept Pittige visburger

Pit­ti­ge vis­bur­ger

(55)
20 min.
recept Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise

Ka­bel­jauw­spie­sen met ci­trus­may­o­nai­se

(25)
25 min.
recept Peperzalm

Pe­per­zalm

(48)
20 min.
recept Indonesische gemarineerde zalmfilet

In­do­ne­si­sche ge­ma­ri­neer­de zalm­fi­let

(91)
1 u. 10 min.
recept Witte-tonijnsteak met watermeloen

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

(15)
30 min.
recept Peterselie-ansjovisboter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

(8)
5 min.
recept Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa

To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

(9)
25 min.
recept Panzanella

Pan­za­nel­la

(221)
50 min.
recept Forel met spek

Fo­rel met spek

(18)
30 min.
recept Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk

Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

(53)
1 u. 25 min.
recept Geroosterde forel met salsa verde

Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

(27)
25 min.
recept Tilapia met pittige venkelsalsa

Ti­la­pia met pit­ti­ge ven­kelsal­sa

(23)
2 u. 25 min.
recept Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade

Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

(20)
1 u. 30 min.
recept Gepofte aardappels met tonijncrème

Ge­pof­te aard­ap­pels met to­nijn­crè­me

(16)
35 min.
recept Portugese en Spaanse garnalen

Por­tu­ge­se en Spaan­se gar­na­len

(31)
1 u. 15 min.
recept Zalmspies met rucolasaus

Zalm­spies met ru­co­la­saus

(89)
30 min.
recept Hollandse makreelkoekjes met maiskolven

Hol­land­se ma­kreel­koek­jes met maiskol­ven

(15)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.