To go

Een maaltijd of tussendoortje to go? Geen probleem. Of je nu gaat picknicken, een lange tocht in de auto voor de boeg hebt of een stuk gaat fietsen: wij hebben de lekkerste recepten om mee te nemen.

To go recepten

To go wrap
To go wrap

To go wrap

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g kipfilet
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 3 el wokolie
  • 6 tortillawraps
  • 6 el ketchup
  • 3 el crème fraîche
  • 200 g fijngesneden ijsbergsla
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de kipfilet in reepjes, de ui in dunne partjes, de paprika in de lengte in repen en de wortels in de lengte in vieren. Verhit de olie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ui en paprika toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke tortilla met 1 el ketchup en ½ el crème fraîche. Verdeel het kipmengsel, de wortel en ijsbergsla erover. Vouw de tortilla’s op en snijd ze schuin door. Steek elke helft eventueel vast met een cocktailprikker. Serveer 3 halve wraps per persoon.

Hoe neem ik makkelijk een maaltijd to go mee?

Om je maaltijd zo lang mogelijk lekker te houden, kun je deze het beste in een luchtdicht bakje doen, die je vervolgens in een koelkast of koelbox zet. Hersluitbare ziplockzakjes zijn ook handig om eten in mee te nemen, en nemen minder plek in dan bakjes. Gebruik koelelementen om de koelbox goed koud te houden, of vries flesjes water in en neem die bevroren mee. Die houden alles op temperatuur, en zo heb je meteen koel water om te drinken. Let er bij salades op dat je de dressing apart bewaart en die pas op het laatst toevoegt. Zo voorkom je dat slabladeren slap worden. Nog handiger: kies voor een salade op basis van linzen of andere peulvruchten. Die blijven lekker stevig en worden alleen maar lekkerder als je de dressing thuis al toevoegt. Wraps zijn ook handig: de tortilla fungeert als ‘verpakking’ voor de vulling en je kunt ze makkelijk uit de hand eten. Soep meenemen? Houd ’m warm (of juist koud in het geval van gazpacho) in een thermoskan of -beker.

Wat zijn lekkere to go recepten voor kinderen?

Een van de beste ontbijtjes to go zijn pannenkoeken. En welk kind houdt daar nu niet van? Bak ze de avond van tevoren en verpak ze na het afkoelen in een luchtdicht bakje of ziplockzakje. Voor lunch of diner on the go doen wraps of platbrood het heel goed. Je kunt ze vullen met wat je kinderen maar lekker vinden. Zachte geitenkaas en komkommer, 30+ kaas en een gekookt eitje of avocado en tomaat bijvoorbeeld. Of maak gazpacho en laat ze hun eigen kommetje of bekertje versieren met croutons. Zin in zoet? Bak een dag van tevoren een bananenbrood, snijd ’m in dikke plakken en neem mee als tussendoortje.

Buddhabowl to go

Deze buddha bowl maak je een avond van te voren en de volgende dag heb je een verantwoorde en lekkere lunch op werk. Deze mealprep is geheel vegetarisch en zit boordevol groenten.
00:19