Ba­na­nen­pan­nen­koek­jes met pe­can­no­ten

Gezond ontbijten wordt een feestje met deze glutenvrije pannenkoekjes.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Gezond ontbijten wordt een feestje met deze glutenvrije pannenkoekjes. 8 stuks
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bananen in stukken en doe samen met de eieren en de kaneel in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 porties beslag van Ø 8 cm in. Bak de pannenkoekjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo ook de rest van de pannenkoekjes. Hak de pecannoten grof en strooi over de pannenkoekjes.

variatietip:

Je kunt de pecannoten vervangen voor geroosterde pistachenoten of hazelnoten.

variatietip:

Je kunt ½ tl kaneel of kardemompoeder aan het bananenmengsel toevoegen.

combinatietip:

Lekker met honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bananenpannenkoekjes met pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­pan­nen­koek­jes met pe­can­no­ten

1
1
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 tl gemalen kaneel

Snijd de bananen in stukken en doe samen met de eieren en de kaneel in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

2
2
  • 3 el rijstolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 porties beslag van Ø 8 cm in.

3
3

Bak de pannenkoekjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.

4
4
  • 60 g pecannoten

Hak de pecannoten grof en strooi over de pannenkoekjes.

variatietip:

Je kunt de pecannoten vervangen voor geroosterde pistachenoten of hazelnoten.

variatietip:

Je kunt ½ tl kaneel of kardemompoeder aan het bananenmengsel toevoegen.

combinatietip:

Lekker met honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.