Gaz­pa­cho

Dit is zo lekker op een warme zomerdag!

  • voorgerecht
  • 4 stuks
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Dit is zo lekker op een warme zomerdag! 4 stuks
3 77

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van het brood en snijd het in stukjes. Doe samen met een scheutje koud water in een kom en laat staan tot gebruik. Breng een pan water aan de kook. Verwijder eventueel het kroontje van de tomaat en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten in het hete water tot het velletje om krult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Doe de groente met de knoflook, brood, olijfolie, azijn en het water in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho afgedekt min. 2 uur in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de rest van de ongeschilde komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Serveer de groenten in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen naar eigen smaak garnituur kan toevoegen.

combinatietip:

Lekker met extra olijfolie.

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho

1
1
  • 50 g oud brood

Snijd de korsten van het brood en snijd het in stukjes. Doe samen met een scheutje koud water in een kom en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 8 tomaten

Breng een pan water aan de kook. Verwijder eventueel het kroontje van de tomaat en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in.

3
3

Doe de tomaten in het hete water tot het velletje om krult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten.

4
4
  • 1 rode paprika

Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

5
5
  • ½ komkommer

Schil de helft van de komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 150 ml koud water

Doe de groente met de knoflook, brood, olijfolie, azijn en het water in een blender en maal tot een gladde soep.

7
7

Breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho afgedekt min. 2 uur in de koelkast.

8
8
  • ½ komkommer

Snijd ondertussen de rest van de ongeschilde komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

9
9
  • 1 groene paprika

Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

10
10
  • 2 bosuien

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

11
11
  • 1 rode peper

Halveer de rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.

12
12

Serveer de groenten in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen naar eigen smaak garnituur kan toevoegen.

combinatietip:

Lekker met extra olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.