Li­ba­ne­se wraps met fala­fel, wit­te kaas en ge­gril­de groen­ten

In een wrap of in een kom? Je mag het helemaal zelf bepalen!

(4) waardeer
midden-oosters bijgerecht In een wrap of in een kom? Je mag het helemaal zelf bepalen! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in 2 partjes per persoon. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Besprenkel de ui, paprika en aspergetips met de helft van de olie.
  2. Verhit de grillpan en gril de ui, paprika en aspergetips apart in 3-5 min. beetgaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. Gril de wraps een voor een 20 sec. in de grillpan. Keer halverwege.
  4. Bestrijk elke wrap met 2 el baba anoesch. Verkruimel de witte kaas erboven en verdeel de gegrilde groenten, falafel en biet erover. Rol de wraps op en serveer direct.

variatietip:

De spicy falafel is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook gewone falafel (Garden Gourmet) gebruiken.

serveertip:

Schik alle groenten, de falafel, baba anoesch en witte kaas in een kom. Snijd de wraps in punten, bak in olie in 2 min. knapperig en serveer apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Libanese wraps met falafel, witte kaas en gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­ba­ne­se wraps met fala­fel, wit­te kaas en ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika

Snijd de ui in 8 partjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken.

2
2
  • 100 g groene aspergetips
  • 1 el traditionele olijfolie

Besprenkel de ui, paprika en aspergetips met de olie.

3
3

Verhit de grillpan en gril de ui, paprika en aspergetips apart in 3-5 min. beetgaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 213 g Garden Gourmet falafel spicy
  • 4 Libanese wraps

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. Gril de wraps een voor een 20 sec. in de grillpan. Keer halverwege.

5
5
  • 200 g Maza baba anoesch
  • 100 g witte kaas
  • 100 g biet julienne

Bestrijk elke wrap met 2 el baba anoesch. Verkruimel de witte kaas erboven en verdeel de gegrilde groenten, falafel en biet erover.

6
6

Rol de wraps op en serveer direct.

variatietip:

De spicy falafel is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook gewone falafel (Garden Gourmet) gebruiken.

serveertip:

Schik alle groenten, de falafel, baba anoesch en witte kaas in een kom. Snijd de wraps in punten, bak in olie in 2 min. knapperig en serveer apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.