Turks brood met au­ber­gi­n­e­dip, olijf en kom­kom­mer

De geroosterde smaak van aubergine in de baba ganoesch maakt van de dip een echte must-try. Perfect bij knapperig Turks brood!

(1) waardeer
borrelhapje De geroosterde smaak van aubergine in de baba ganoesch maakt van de dip een echte must-try. Perfect bij knapperig Turks brood! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Snijd het Turkse brood in repen van ca. 2 cm breed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
  3. Snijd de snoepkomkommer in de lengte kwarten. Verdeel samen met het geroosterde brood, de baba anoesch en de groene olijven met witte kaas over verschillende schaaltjes en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Turks brood met auberginedip, olijf en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turks brood met au­ber­gi­n­e­dip, olijf en kom­kom­mer

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C

2
2
  • ½ Turks brood

Snijd het Turks brood in repen van ca. 2 cm breed.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

4
4
  • 400 g snoepgroente komkommers

Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten.

5
5
  • 200 g Maza baba anoesch
  • 165 g verse groene olijven met witte kaas

Verdeel samen met het geroosterde brood, de baba anoesch en de groene olijven met witte kaas over verschillende schaaltjes en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.