Turks brood met auberginedip, olijf en komkommer
De geroosterde smaak van aubergine in de baba ganoesch maakt van de dip een echte must-try. Perfect bij knapperig Turks brood!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ Turks brood
- 400 g snoepgroente komkommers
- 200 g Maza baba anoesch
- 165 g verse groene olijven met witte kaas
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snijd het Turkse brood in repen van ca. 2 cm breed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
- Snijd de snoepkomkommer in de lengte kwarten. Verdeel samen met het geroosterde brood, de baba anoesch en de groene olijven met witte kaas over verschillende schaaltjes en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 8 g
-
koolhydraten 35 g
waarvan suikers 3 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 920 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Turks brood met auberginedip, olijf en komkommer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Turks brood met auberginedip, olijf en komkommer
Verwarm de oven voor op 200 °C
- ½ Turks brood
Snijd het Turks brood in repen van ca. 2 cm breed.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
- 400 g snoepgroente komkommers
Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten.
- 200 g Maza baba anoesch
- 165 g verse groene olijven met witte kaas
Verdeel samen met het geroosterde brood, de baba anoesch en de groene olijven met witte kaas over verschillende schaaltjes en serveer.