Ui-ge­hakt­bal­le­tjes op Turks brood

Een verrassende variant op de gewone hamburger.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Een verrassende variant op de gewone hamburger. 4 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het Turks brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen het gehakt met de mix voor gehakt en het ei. Vorm er met je handen balletjes van.
  3. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de balletjes in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.
  4. Meng ondertussen de rodekool met de appelciderazijn, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de sla met de knoflooksaus. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes.
  5. Neem het brood uit de oven, snijd in 4 punten en snijd deze open. Beleg de broodjes met de ijsbergsla, een deel van de rodekool, een deel van de plakjes tomaat en komkommer en de gehaktballen. Serveer de rest van de groenten erbij.

combinatietip:

Lekker met extra knoflooksaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Ui-gehaktballetjes op Turks brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui-ge­hakt­bal­le­tjes op Turks brood

1
1
  • 1 Turks brood

Verwarm de oven voor op 200°C en bak het Turks brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • ½ zakje mix voor gehakt met uitjes
  • 1 ei

Meng ondertussen het gehakt met de mix voor gehakt en het ei. Vorm er met je handen balletjes van.

3
3

Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de balletjes in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.

4
4
  • 300 g rodekool
  • 1 el appelciderazijn

Meng ondertussen de rodekool met de appelciderazijn, breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g gesneden ijsbergsla
  • 4 el Turkse knoflooksaus
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten

Meng de sla met de knoflooksaus. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes.

6
6

Neem het brood uit de oven, snijd in 4 punten en snijd deze open.

7
7

Beleg de broodjes met de ijsbergsla, een deel van de rodekool, een deel van de plakjes tomaat en komkommer en de gehaktballen.

8
8

Serveer de rest van de groenten erbij.

combinatietip:

Lekker met extra knoflooksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.