bewaar
Witlofschotel met gehaktballetjes
Witlofschotel met gehaktballetjes
bewaar

Witlofschotel met gehaktballetjes

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

15 min. bereiden
40 min. oventijd
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witlof

1

ui

300 ml

kraanwater

1

middelgroot ei

120 g

Maggi mix voor witlof met gehakt uit de oven

360 g

Zweedse gehaktballetjes

25 g

ongezouten roomboter

800 g

koelverse aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.

2

Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.

3

Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover. Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie voor serveren ca. 30 min. in de oven op 150 °C.