
Snelle spinaziestamppot met gehaktballetjes
Supersnelle stamppot van knapperige groenten, met lekker dikke stroop-ui-mosterdjus.
Ingrediënten
4 personen
25 g
ongezouten roomboter
1 schaal
Zweedse gehaktballetjes
800 g
aardappelpuree met boter
600 g
verse spinazie
320 g
zoetzure zilveruitjes
50 ml
kraanwater
3 el
Maestrichter fruitstroop
1½ el
grove mosterd
150 g
rauwkost komkommer
Aan de slag
Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree in 5 min. op 750 watt in de magnetron. Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet erin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de zilveruitjes, 50 ml uitjesvocht, het water, de stroop en de mosterd in de hapjespan en breng aan de kook. Laat de uienjus op hoog vuur 3 min. koken.
Meng ondertussen de spinazie met de rest van de mosterd en de rauwkost door de puree en verdeel over de borden. Schep de balletjes en de uienjus erover.
algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.