bewaar
Snelle spinaziestamppot met gehaktballetjes
Snelle spinaziestamppot met gehaktballetjes
bewaar

Snelle spinaziestamppot met gehaktballetjes

Supersnelle stamppot van knapperige groenten, met lekker dikke stroop-ui-mosterdjus.

15 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

1 schaal

Zweedse gehaktballetjes

800 g

aardappelpuree met boter

600 g

verse spinazie

320 g

zoetzure zilveruitjes

50 ml

kraanwater

3 el

Maestrichter fruitstroop

1½ el

grove mosterd

150 g

rauwkost komkommer

Supersnelle stamppot van knapperige groenten, met lekker dikke stroop-ui-mosterdjus.

Aan de slag

1

Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Verwarm ondertussen de aardappelpuree in 5 min. op 750 watt in de magnetron. Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

3

Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet erin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de zilveruitjes, 50 ml uitjesvocht, het water, de stroop en de mosterd in de hapjespan en breng aan de kook. Laat de uienjus op hoog vuur 3 min. koken.

4

Meng ondertussen de spinazie met de rest van de mosterd en de rauwkost door de puree en verdeel over de borden. Schep de balletjes en de uienjus erover.

tip

algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.