Stamppot met biefstuk en sojasaus
Stamppot anders: met plakjes biefstuk in plaats van worst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g geschoonde spruitjes
- 40 g ongezouten roomboter
- 300 g biefstukken
- 3 el sojasaus
- 7½ g verse tijm
- 150 g gesneden uien
- 900 g aardappelpuree met boter
- 150 g rauwkost zoetepaprikamix
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Kook de spruiten 5 min. en giet af.
- Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg 1 el sojasaus toe en schep om. Breng op smaak met peper. Neem de biefstuk uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.
- Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de uien en tijm 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten en de rest van de sojasaus toe en bak 2 min. mee. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- Stamp het ui-spruitjesmengsel grof met de pureestamper en schep samen met de rauwkost door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de stamppot.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.086 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Stamppot met biefstuk en sojasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stamppot met biefstuk en sojasaus
- 350 g geschoonde spruitjes
Kook de spruiten 5 min. en giet af.
- 20 g ongezouten roomboter
- 300 g biefstukken
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 4 min. rondom bruin.
- 1 el sojasaus
Voeg de sojasaus toe en schep om. Breng op smaak met peper. Neem de biefstuk uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
- 7½ g verse tijm
- 20 g ongezouten roomboter
- 150 g gesneden uien
Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes, verhit de boter in dezelfde koekenpan en bak de uien en tijm 3 min. op middelhoog vuur.
- 2 el sojasaus
Voeg de spruiten en de sojasaus toe en bak 2 min. mee.
- 900 g aardappelpuree met boter
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- 150 g rauwkost zoetepaprikamix
Stamp het ui-spruitjesmengsel grof met de pureestamper en schep samen met de rauwkost door de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de stamppot.