bewaar
Schelvis met stroop en spek
Schelvis met stroop en spek
bewaar

Schelvis met stroop en spek

Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!

12 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse schelvis

2 el

Maestrichter fruitstroop

8 plakjes

Zeeuws spek

900 g

aardappelpuree met boter

400 g

geraspte bieten

300 g

rauwkost radijsmix

2 el

extra vierge olijfolie

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • magnetron

Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!

Aan de slag

1

Snijd de schelvis in 4 gelijke stukken. Besprenkel de stukken aan beide kanten met de stroop en wikkel elk stuk in 2 plakken spek.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de schelvis in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4

Meng de bieten, rauwkost radijs en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de vispakketjes, puree en salade direct.