bewaar
Schelvis met stroop en spek
Schelvis met stroop en spek
bewaar

Schelvis met stroop en spek

Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!

12 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse schelvis

2 el

Maestrichter fruitstroop

8 plakjes

Zeeuws spek

900 g

aardappelpuree met boter

400 g

geraspte bieten

300 g

rauwkost radijsmix

2 el

extra vierge olijfolie

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • magnetron

Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!

Aan de slag

1

Snijd de schelvis in 4 gelijke stukken. Besprenkel de stukken aan beide kanten met de stroop en wikkel elk stuk in 2 plakken spek.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de schelvis in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4

Meng de bieten, rauwkost radijs en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de vispakketjes, puree en salade direct.

Schelvis met stroop en spek

Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig