bewaar
Witlofovenschotel met gehakt en salami
Witlofovenschotel met gehakt en salami
bewaar

Witlofovenschotel met gehakt en salami

Ovenheerlijk genieten van Oer-Hollandse witlof met Italiaanse salami.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witlof

100 g

salami

1

middelgroot ei

129 g

ovenheerlijk mix voor witlofschotel

400 ml

kraanwater

275 g

rundergehakt

350 g

aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Ovenheerlijk genieten van Oer-Hollandse witlof met Italiaanse salami.

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Maak de witlof schoon en snijd in ringen. Snijd de salami in plakken. Klop het ei los. Maak de mix aan met het water en meng het ei erdoor.

2

Bak het gehakt in braadpan rul. Bak de salami en witlof ca. 2 min. mee.

3

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Dek het af met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de mix gelijkmatig over het mengsel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden.