Oven­scho­tel met kip, kriel­tjes en bos­peen

Als je de oven doet, komt een heerlijke geur je tegemoet!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 875 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Als je de oven doet, komt een heerlijke geur je tegemoet! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder het elastiek van de poten van de kip en dep de kip droog. Meng de olie met de specerijenmix. Leg ’m met de borstkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de kip met de helft van de specerijenolie.
  3. Snijd de uien in parten. Meng de rest van de specerijenolie door de groente en krieltjes en verdeel ze rondom de kip. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met truffelmayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Ovenschotel met kip, krieltjes en bospeen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met kip, kriel­tjes en bos­peen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1400 g scharrelkippen
  • 13 g Verstegen mix voor paprika en courgette uit de oven
  • 4 el milde olijfolie

Verwijder het elastiek van de poten van de kip en dep de kip droog. Meng de olie met de specerijenmix.

3
3

Leg ’m met de borstkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de kip met de helft van de specerijenolie.

4
4
  • 200 g rode uien
  • 600 g geschilde bospenen
  • 1 kg krieltjes

Snijd de uien in parten. Meng de rest van de specerijenolie door de groente en krieltjes en verdeel ze rondom de kip.

5
5

Bak in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met truffelmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.