Ge­roos­ter­de cour­get­te­car­p­ac­cio

Carpaccio waar geen vlees bij komt kijken. In plaats daarvan: courgette, rucola en kaas.

(0) waardeer
voorgerecht Carpaccio waar geen vlees bij komt kijken. In plaats daarvan: courgette, rucola en kaas. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de kruiden met ⅔ van de olie. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Schep de courgette om met de kruidenolie. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig. Meng de rucola met de rest van de olie.
  4. Verdeel de courgetteplakken over de borden. Verdeel de pijnboompitten erover Verdeel de rucola over het midden van de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Geroosterde courgettecarpaccio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de cour­get­te­car­p­ac­cio

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 6½ g Verstegen mix voor paprika en courgette uit de oven
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 courgette

Meng de kruiden met de olie. Snijd de courgettes in dunne plakjes.

3
3

Schep de courgette om met de kruidenolie.

4
4

Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar.

5
5
  • 40 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig.

6
6
  • 40 g rucola
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de rucola met de rest van de olie.

7
7

Verdeel de courgetteplakken over de borden. Verdeel de pijnboompitten erover

8
8
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verdeel de rucola over het midden van de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.