Kip & groen­ten van de bak­plaat

Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen.

(0) waardeer
hoofdgerecht Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in en schep om met de helft van de kruidenmix en de helft van de olie. Verdeel de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 min. in de oven.
  2. Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Boen de zoete aardappel schoon en snijd de ongeschilde zoete aardappel in stukken van 2 cm. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep de groente om met de rest van de kruidenmix en de rest van de olie. Schep de kip in de oven om en leg de groenten bij de kip. Bak in nog ca. 20 min. in de oven gaar.
  3. Meng ondertussen de yoghurtmayonaise en azijn tot een dressing. Snijd de peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes en schep om met de dressing en de helft van de peterselie. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de kip en groenten over een schaal en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommersalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Kip & groenten van de bakplaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip & groen­ten van de bak­plaat

1
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
2
  • 1 kg kipdrumstick
  • 6½ g mix voor geroosterde wortel en paprika uit de oven
  • 1½ el traditionele olijfolie

Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in en schep om met de kruidenmix en de olie.

3
3

Verdeel de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 300 g winterpeen
  • 500 g zoete aardappelen

Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Boen de zoete aardappel schoon en snijd de ongeschilde zoete aardappel in stukken van 2 cm.

5
5
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 6½ g mix voor geroosterde wortel en paprika uit de oven
  • 1½ el traditionele olijfolie

Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep de groente om met de rest van de kruidenmix en de rest van de olie.

6
6

Schep de kip in de oven om en leg de groenten bij de kip. Bak in nog ca. 20 min. in de oven gaar.

7
7
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 15 g platte peterselie

Meng ondertussen de yoghurtmayonaise en azijn tot een dressing. Snijd de peterselie fijn.

8
8
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in blokjes en schep om met de dressing en de helft van de peterselie.

9
9

Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de kip en groenten over een schaal en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.