bewaar
Gehaktballetjes op brood met spitskool
Gehaktballetjes op brood met spitskool
bewaar

Gehaktballetjes op brood met spitskool

Shoarma op z'n Hollands: met gehaktballen, spitskool, zure room en mosterd

25 min. bereiden
20 min. oventijd
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

50 ml

volle melk

500 g

rundergehakt

1 tl

zout

1½ el

dijonmosterd

½ tl

kerriepoeder

1

middelgroot ei

½ tl

paprikapoeder

1

kleine ui

300 g

gesneden spitskool

1 el

mayonaise

1 el

zure room

4

grote pitabroodjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

  • broodrooster

Shoarma op z'n Hollands: met gehaktballen, spitskool, zure room en mosterd

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, 1/2 el mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.

2

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

3

Breng ondertussen water aan de kook en blancheer de spitskool 1 min. Spoel af onder koud water in een vergiet en laat uitlekken. Meng in een kom de mayonaise met de rest van de mosterd en zure room. Roer de kool door de mosterdsaus.

4

Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster. Snijd ze in, maar niet helemaal door en vul ze met de kool en balletjes.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Gehaktballetjes op brood met spitskool

Shoarma op z'n Hollands: met gehaktballen, spitskool, zure room en mosterd

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig