bewaar
Italiaanse maaltijdsalade met gekruide gehaktballetjes
Italiaanse maaltijdsalade met gekruide gehaktballetjes
bewaar

Italiaanse maaltijdsalade met gekruide gehaktballetjes

Geen pasta met balletjes, maar een salade met balletjes: lekker!

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

40 g

Verstegen Mix voor gehakt tuinkruiden

1

middelgroot ei

2 el

traditionele olijfolie

12½ g

bieslook

400 g

rivolo-cherrytomaten

400 g

courgettespaghetti

75 g

rucola slamelange

1 el

aceto balsamico di Modena

1

AH Liefde & Passie petit beurre brood

Geen pasta met balletjes, maar een salade met balletjes: lekker!

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de tuinkruidenmix voor gehakt en het ei. Vorm er met vochtige handen 5 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 12 min. rondom bruin en gaar.

2

Snijd de bieslook fijn. Halveer de cherrytomaten en meng in een schaal met de courgettespaghetti en slamelange. Verdeel de gehaktballetjes erover en besprenkel met de balsamicoazijn. Bestrooi met de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het brood erbij.