Italiaanse maaltijdsalade met gekruide gehaktballetjes
Geen pasta met balletjes, maar een salade met balletjes: lekker!

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 40 g Verstegen Mix voor gehakt tuinkruiden
- 1 middelgroot ei
- 2 el traditionele olijfolie
- 12½ g bieslook
- 400 g rivolo-cherrytomaten
- 400 g courgettespaghetti
- 75 g rucola slamelange
- 1 el aceto balsamico di Modena
- 1 AH Liefde & Passie petit beurre brood
Advertentie
Bereiden
- Meng het gehakt met de tuinkruidenmix voor gehakt en het ei. Vorm er met vochtige handen 5 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 12 min. rondom bruin en gaar.
- Snijd de bieslook fijn. Halveer de cherrytomaten en meng in een schaal met de courgettespaghetti en slamelange. Verdeel de gehaktballetjes erover en besprenkel met de balsamicoazijn. Bestrooi met de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het brood erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 800 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Italiaanse maaltijdsalade met gekruide gehaktballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse maaltijdsalade met gekruide gehaktballetjes
- 500 g half-om-halfgehakt
- 40 g Verstegen Mix voor gehakt tuinkruiden
- 1 middelgroot ei
Meng het gehakt met de tuinkruidenmix voor gehakt en het ei. Vorm er met vochtige handen 20 balletjes van.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 12 min. rondom bruin en gaar.
- 12½ g bieslook
- 400 g rivolo-cherrytomaten
- 400 g courgettespaghetti
- 75 g rucola slamelange
Snijd de bieslook fijn. Halveer de cherrytomaten en meng in een schaal met de courgettespaghetti en slamelange.
- 1 el aceto balsamico di Modena
Verdeel de gehaktballetjes erover en besprenkel met de balsamicoazijn. Bestrooi met de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 AH Liefde & Passie petit beurre brood
Serveer het brood erbij.