Spa­ghet­ti met ho­me­ma­de Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

Helemaal lekker door de saus van tomaat, paprika en broccolirijst.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Helemaal lekker door de saus van tomaat, paprika en broccolirijst. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de mix voor gehakt en 35 g geraspte kaas door het gehakt. Maak er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  2. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de balletjes rondom goudbruin. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg de paprika en de broccolirijst toe aan de tomatensaus met de gehaktballetjes. Roer de saus door de spaghetti en bestrooi met 40 g geraspte kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 28 2018 , Receptkaart 2018 week 01-02

Spaghetti met homemade Italiaanse gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ho­me­ma­de Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 40 g mix voor gehakt Italiaans
  • 37½ g geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 g half-om-halfgehakt

Meng de mix voor gehakt en de geraspte kaas door het gehakt. Maak er balletjes ter grootte van een walnoot van.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 400 g gepelde tomaten

Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de balletjes rondom goudbruin. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

3
3

Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 400 g broccolirijst

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg de paprika en de broccolirijst toe aan de tomatensaus met de gehaktballetjes.

6
6
  • 37½ g geraspte Parmezaanse kaas

Roer de saus door de spaghetti en bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.