bewaar
Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes
bewaar

Italiaanse gehaktballetjes

30 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pijnboompitten

1 zakje

basilicum

50 g

pittige kaas

1 sneetje

brood

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

ricotta

500 g

half-om-halfgehakt

3 eetlepels

olie

Aan de slag

Hak de pijnboompitten grof en kneed ze met het basilicum, de kaas, het broodkruim, de knoflook en de ricotta door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt zo groot als een walnoot (circa 40 stuks). Verhit de olie in een braadpan en bak de helft van de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Schep indien nodig een extra lepel olie bij het bakvet en bak het tweede deel van de gehaktballetjes. Lekker met grofgesneden brood en gemengde sla.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.