Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus en ge­roos­ter­de broc­co­li

Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.

(5) waardeer
hoofdgerecht Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de kappertjes grof. Haal de blaadjes van ⅔ van het basilicum en snijd in reepjes. Meng het gehakt met de kappertjes, het gesneden basilicum, ⅕ van de geraspte kaas en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin.
  4. Meng de pastasaus met de crème fraîche en eventueel zout. Voeg de romige tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 3 min. op middelhoog vuur garen.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de broccoli en de tagliatelle. Bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus en ge­roos­ter­de broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 stronk broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de broccoli over een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng met de olie en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5
  • 3 el kappertjes in pot
  • 10 g verse basilicum

Snijd ondertussen de kappertjes grof. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes.

6
6
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 25 g geraspte pittige kaas

Meng het gehakt met de kappertjes, het gesneden basilicum, de geraspte kaas en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van.

7
7
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin.

9
9
  • 400 g pastasaus piccante
  • 2 el crème fraîche

Meng de pastasaus met de crème fraîche en eventueel zout. Voeg de romige tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook.

10
10

Laat met de deksel op de pan 3 min. op middelhoog vuur garen.

11
11
  • 5 g verse basilicum
  • 100 g geraspte pittige kaas

Serveer de gehaktballetjes met de broccoli en de tagliatelle. Bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.