bewaar
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli
bewaar

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli

Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stronk

broccoli

3 el

milde olijfolie

3 el

kappertjes in pot

15 g

verse basilicum

300 g

half-om-halfgehakt

125 g

geraspte pittige kaas

300 g

tagliatelle

400 g

pastasaus piccante

2 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

2

Snijd ondertussen de kappertjes grof. Haal de blaadjes van ⅔ van het basilicum en snijd in reepjes. Meng het gehakt met de kappertjes, het gesneden basilicum, ⅕ van de geraspte kaas en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van.

3

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin.

4

Meng de pastasaus met de crème fraîche en eventueel zout. Voeg de romige tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 3 min. op middelhoog vuur garen.

5

Serveer de gehaktballetjes met de broccoli en de tagliatelle. Bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.