bewaar
Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus
Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus
bewaar

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

30 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

half-om-halfgehakt

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

2 el

traditionele olijfolie

100 g

ontbijtspek

500 g

macaroni-spaghettigroente

470 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

400 g

macaroni grande

150 g

geraspte belegen kaas

Aan de slag

1

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en peper en zout. Rol van het gehakt kleine balletjes. Verhit in een hapjespan olie en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan. Bak in het bakvet de spekreepjes 2 min. Voeg de groentemix toe en bak nog 3 min. Schep de tomatensaus door de groentemix en breng het geheel aan de kook. Leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel nog 15 min. zachtjes in een pan met deksel. Saus indien nodig verdunnen met wat water.

2

Kook in ruim kokend water met zout de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de macaroni af en verdeel deze over de diepe borden. Schep de gehaktballetjes met de saus erop en strooi de geraspte kaas erover.

algemeenprijs per persoon 2.00 (in mei 2005)