Zuur, zoet, zout en bitter, een goede Thaise maaltijd prikkelt al je smaakpapillen en is een beetje - tot zeer - spicy. De verse kruiden en specerijen zorgen voor die heerlijke geuren waarvan het water je in de mond loopt.

Populair en veelzijdig
In Nederland is de Thaise keuken al langer populair. Logisch, want de Thai gebruiken veel verse producten en het aanbod is ontzettend veelzijdig. Met dank aan de veertig verschillende volkeren in het land. Hoe verschillend de regionale keukens ook zijn, overal geldt de gouden regel: combineer sweet, sour en spicy. En natuurlijk vormt rijst meestal de basis.

Verse kruiden
Wil je met de Thaise recepten aan de slag, haal dan limoen, gember, kokosmelk, vissaus en bossen vol verse kruiden in huis. Thaise gerechten horen een beetje pittig te zijn. Schuiven er kinderen aan? Laat de scherpe ingrediënten dan weg uit het recept en zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan toevoegen en doseren.

Koriander
Morgen een dagje Thais? Wij zijn gek op noedelsoep en Thaise curry. Een ingrediënt dat veel gebruikt wordt als finishing touch in Thaise recepten, is koriander. Een typisch ‘hate it or love it-kruid’. Probeer de Thaise viskoekjes eens, lekker voor bij de borrel. Of maak een klassieke Pad Thai voor het hele gezin.

Lees meer

Thai­se re­cep­ten (217)

sorteer op
recept Thaise woksoep met kip en paksoi

Thai­se wok­soep met kip en pak­soi

(43)
12 min.
recept Gefrituurde thaise visballetjes

Ge­fri­tuur­de thai­se vis­bal­le­tjes

(17)
40 min.
recept Thais kippakketje

Thais kip­pak­ket­je

(57)
25 min.
recept Gewokte bloemkool met rode curry

Ge­wok­te bloem­kool met ro­de cur­ry

(125)
15 min.
recept Gebakken eieren met knapperige sjalot

Ge­bak­ken ei­e­ren met knap­pe­ri­ge sja­lot

(10)
20 min.
recept Thaise curry met bloemkoolrijst en zachte visfilet

Thai­se cur­ry met bloem­kool­rijst en zach­te vis­fi­let

(31)
20 min.
recept Thaise sperziebonenschotel

Thai­se sper­zie­bo­nen­scho­tel

(33)
25 min.
recept Thaise saté met kokos

Thai­se sa­té met ko­kos

(22)
2 u. 20 min.
recept Thaise visballetjes met noedelsalade

Thai­se vis­bal­le­tjes met noe­del­sa­la­de

(26)
40 min.
recept Chinese noedels uit de wok met groente en scharrelkipfilet

Chi­ne­se noe­dels uit de wok met groen­te en schar­rel­kip­fi­let

(201)
20 min.
recept Thaise tahoe met groenten

Thai­se ta­hoe met groen­ten

(27)
25 min.
recept Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk

Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

(53)
1 u. 25 min.
recept Thaise kipcurry met aubergine

Thai­se kip­cur­ry met au­ber­gi­ne

(133)
20 min.
recept Thaise groenteomelet met knoflooksoldaatjes

Thai­se groen­teo­me­let met knof­look­sol­daat­jes

(27)
25 min.
recept Geroosterde groenten met rode currypasta

Ge­roos­ter­de groen­ten met ro­de cur­ry­pas­ta

(43)
40 min.
recept Thaise currysoep met coquilles en mango

Thai­se cur­ry­soep met co­quil­les en man­go

(166)
25 min.
recept Gebakken noedels op z'n Thais

Ge­bak­ken noe­dels op z'n Thais

(66)
20 min.
recept Thaise rundvleescurry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

(96)
4 u. 30 min.
recept Thaise zalm met groentemie

Thai­se zalm met groen­te­mie

(128)
10 min.
recept Thaise kipcurry met venkel

Thai­se kip­cur­ry met ven­kel

(191)
20 min.
recept Bart van Olphens Thaise viskoekjes met chilisaus

Bart van Olp­hens Thai­se vis­koek­jes met chi­li­saus

(13)
30 min.
recept Rode curry met kip en boontjes

Ro­de cur­ry met kip en boon­tjes

(241)
35 min.
recept Thaise saté met pindasaus

Thai­se sa­té met pin­da­saus

(42)
1 u. 15 min.
recept Citroengras-kipspiesje (Thailand)

Ci­troen­gras-kip­spies­je (Thai­land)

(29)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.