Spaanse recepten

Viva España! Ben je dol op Spaanse gerechten zoals paella en heerlijke tapas? Met deze recepten en instructiefilmpjes breng je je huis in Spaanse sferen.

Paella met kip en gamba’s
Paella met kip en gamba’s

Paella met kip en gamba’s

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 1 kippenbouillontablet minder zout
  • 1 liter kraanwater
  • 380 g Tasty Tom trostomaat
  • 1/2 buisje saffraan
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g chorizoworst
  • 2 el arachideolie
  • 1/2 el gerookte-paprikapoeder zoet
  • 300 g paellarijst
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 225 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
  • 300 g snoeppaprika
  • 300 g diepvries tuinerwten
Zet producten op mijn lijst
  1. Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.
  2. Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
  3. Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
  4. Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.