Pan con to­ma­te

Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus.

(1) waardeer
spaans bijgerecht Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.
  3. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pan con tomate

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan con to­ma­te

1
1
  • 3 vleestomaten

Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl Tabasco chipotle

Meng de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 vers wit stokbrood
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie.

4
4

Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.

5
5
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes.

6
6

Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.