Pan con to­ma­te

Letterlijk: brood met tomaat. Maar dan wel van de sappigste vleestomaten die je kunt vinden.

(3) waardeer
spaans voorgerecht Letterlijk: brood met tomaat. Maar dan wel van de sappigste vleestomaten die je kunt vinden. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer het stokbrood in de lengte en snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie. Verhit een grillpan en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden in de pan tot er mooie grillstrepen op staan. Leg met de gegrilde kant naar boven op een schaal. Rasp ondertussen de vleestomaten volgens de stappen onderaan deze pagina. Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus op de gegrilde broodjes of serveer de saus er los bij.

bereidingstip:

Tomaten raspen: Halveer de tomaat. Rasp de tomaat de snijkant naar beneden op een grove rasp tot je alleen nog het velletje over hebt. Dit wordt niet gebruikt. Breng het rasp eventueel op smaak met peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pan con tomate

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan con to­ma­te

1
1
  • 1 stokbrood
  • 2 el traditionele olijfolie

Halveer het stokbrood in de lengte en snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Besprenkel het brood met de olijfolie.

2
2

Verhit een grillpan en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden in de pan tot er mooie grillstrepen op staan.

3
3
  • 2 vleestomaten

Leg met de gegrilde kant naar boven op een schaal. Rasp ondertussen de vleestomaten volgens de stappen onderaan deze pagina.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus op de gegrilde broodjes of serveer de saus er los bij.

bereidingstip:

Tomaten raspen: Halveer de tomaat. Rasp de tomaat de snijkant naar beneden op een grove rasp tot je alleen nog het velletje over hebt. Dit wordt niet gebruikt. Breng het rasp eventueel op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.