bewaar
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
bewaar

Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème

De zon gaat spontaan schijnen met dit mediterrane topgerecht op je bord.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappelen

2

uien

1½ el

traditionele olijfolie

6

scharreleieren

150 g

Garcia Baquero Manchego viejo 12 maanden

80 g

chorizoworst aan een stuk

750 g

diepvries spinazie à la crème

Dit heb je nodig

  • rasp

  • springvorm (∅ 22 cm)

  • bakpapier

De zon gaat spontaan schijnen met dit mediterrane topgerecht op je bord.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de aardappelen in dunne plakken en de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelen en ui 10 min. op middelhoog vuur.

3

Klop ondertussen de eieren los, rasp de kaas erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper.

4

Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de chorizoworst in zo dun mogelijke plakjes. Schep achtereenvolgens de aardappelen en het eimengsel over de springvorm en verdeel de chorizo erover. Bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 20 min gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.

5

Verwarm ondertussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de tortilla.

tip

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.