bewaar
Spaanse bonensalade
Spaanse bonensalade
bewaar

Spaanse bonensalade

Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.

15 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

1

rode ui

1 teen

knoflook

½

chorizoworst aan een stuk

1 zakje

saffraan

425 g

Spaanse reuzebonen in blik

3 el

verse platte peterselie

Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.

Aan de slag

1

Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.

2

Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Bewaar afgedekt in de koelkast.