bewaar
Aardappeltortilla met chorizo
Aardappeltortilla met chorizo
bewaar

Aardappeltortilla met chorizo

30 min. bereiden
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappel

250 g

chorizoworst aan een stuk

2

uien

2 tenen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

8

middelgrote eieren

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes van ca. 3 mm. Snijd de chorizo in plakjes, ui in ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo 5 min. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Bak in het bakvet de ui, de knoflook en de aardappel op laag vuur in ca. 10 min. gaar. Klop de eieren los en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de chorizo toe. Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het uiaardappelmengsel.

2

Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 min. garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 min. verder garen. Serveer warm of koud.

combinatietipLekker met stokbrood en aïoli (een mediterrane knoflooksaus).

bewaartipJe kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat vóór het serveren op kamertemperatuur komen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.