bewaar
Pasta met andijvie en chorizo
Pasta met andijvie en chorizo
bewaar

Pasta met andijvie en chorizo

20 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

250 g

chorizoworst aan een stuk

1

ui

1

krop andijvie

125 ml

verse slagroom

150 g

semi-zongedroogde tomaten

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de andijvie in repen.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de slagroom en andijvie toe en laat al omscheppend slinken.

3

Giet de pasta af, voeg toe aan het andijviemengsel en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en leg de tomaten erop.

tip

variatietipReepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.