Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli
Spanje meets Italië in deze pasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 zak zoetepuntpaprikamix
- 2 kropjes babyromainesla
- 20 g verse platte peterselie
- 300 g pappardelle
- 250 g lichtpittige chorizoworsten aan een stuk
- 100 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 2 el olijfolie frisse citroen
- 95 g aioli
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.
- Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.
- Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.
bereidingstip:
Lekker makkelijk doen? Je kunt in plaats van babyromainesla ook gesneden romainesla (zak 200 g) nemen.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen en geschaafde Parmezaanse kaas.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 855 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 55 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.040 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli
- 1 zak zoetepuntpaprikamix
- 2 kropjes babyromainesla
- 20 g verse platte peterselie
Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.
- 300 g pappardelle
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 250 g lichtpittige chorizoworsten aan een stuk
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant.
Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.
Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g diepvries tuinerwten
- 2 el olijfolie frisse citroen
Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.
- 95 g aioli
Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.
bereidingstip:
Lekker makkelijk doen? Je kunt in plaats van babyromainesla ook gesneden romainesla (zak 200 g) nemen.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen en geschaafde Parmezaanse kaas.