Penne met chorizo en doperwten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g volkoren penne rigate
- 200 g chorizoworsten aan een stuk
- 1 ui
- 300 g doperwten in pot
- 475 g verse rode paprika pastasaus
- 50 g geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Kook in pan met ruim kokend water penne in 6 a 8 minuten beetgaar. Snijd chorizo in kleine stukjes. Bak zachtjes in wok chorizo in ca. 3 minuten. Pel en snipper ui en bak ca. 2 minuten met chorizo mee. Schep doperwten erdoor en voeg pasta saus toe. Breng aan de kook en laat saus ca. 5 minuten pruttelen. Schep af en toe om. Giet penne af en schep door chorizo saus. Schep pasta in twee diepe borden en strooi kaas erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 855 kcal
- eiwit 48 g
- koolhydraten 98 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Penne met chorizo en doperwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met chorizo en doperwten
- 150 g volkoren penne rigate
- 200 g chorizoworsten aan een stuk
- 1 ui
Kook in pan met ruim kokend water penne in 6 a 8 minuten beetgaar. Snijd chorizo in kleine stukjes. Bak zachtjes in wok chorizo in ca. 3 minuten. Pel en snipper ui en bak ca. 2 minuten met chorizo mee.
- 300 g doperwten in pot
- 475 g verse rode paprika pastasaus
Schep doperwten erdoor en voeg pasta saus toe. Breng aan de kook en laat saus ca. 5 minuten pruttelen. Schep af en toe om. Giet penne af en schep door chorizo saus.
- 50 g geraspte belegen kaas
Schep pasta in twee diepe borden en strooi kaas erover.