Pittige couscous met chorizo en sperziebonen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g couscous
- 150 g rozijnen
- 250 g chorizoworsten aan een stuk
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 100 g zachte geitenkaas
- 15 g verse munt
- 250 g koelverse hele sperziebonen
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Doe rozijnen en couscous in kom, schenk 1/2 liter kokend water erop en laat ca. 5 min. wellen. Snijd chorizo in stukjes. Pel en snipper ui. Bak 2 minuten chorizo zachtjes in wok ca. 2 minuten. Schep ui, paprika en sperziebonen erdoor en roerbak ca. 4 minuten. Hak intussen munt fijn en verkruimel geitenkaas. Schep couscous met rozijnen door groentemengsel en verwarm al omscheppend nog ca. 4 minuten zachtjes tot sperziebonen gaar zijn. Schep munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep op vier borden en strooi geitenkaas erover.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 780 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 102 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pittige couscous met chorizo en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige couscous met chorizo en sperziebonen
- 400 g couscous
- 150 g rozijnen
Doe rozijnen en couscous in kom, schenk 1/2 liter kokend water erop en laat ca. 5 min. wellen.
- 250 g chorizoworsten aan een stuk
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 100 g zachte geitenkaas
- 15 g verse munt
Snijd chorizo in stukjes. Pel en snipper ui. Bak 2 minuten chorizo zachtjes in wok ca. 2 minuten. Schep ui, paprika en sperziebonen erdoor en roerbak ca. 4 minuten. Hak intussen munt fijn en verkruimel geitenkaas.
- 250 g koelverse hele sperziebonen
Schep couscous met rozijnen door groentemengsel en verwarm al omscheppend nog ca. 4 minuten zachtjes tot sperziebonen gaar zijn. Schep munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep op vier borden en strooi geitenkaas erover.